Obsah fóra eRWe.cz

FAQ Hledat Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Síň Slávy Hodnosti Bannery Registrace Profil Soukromé zprávy Přihlášení E-mail Online TV Návody Anketa
 



Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové téma Zaslat odpověď  Obsah fóra eRWe.cz » PHP
Autor Zpráva
General
Captain
Captain


Založen: 8.11.2008
Příspěvky: 403
Bydliště: Louny
|RW|Money 27200

PříspěvekZaslal: út Bře 31, 2009 8:18 pm Citovat

Toto je kalkulačka napsaná v PHP (mnou). Zápisujte "číslo - matem.Operátor - číslo"... Např. první políčko: 6, druhé: x, třetí 15...

index.php
kód:
<form action = "funkce.php" method = "post">
<input name = "prvni" value = "" size = "22" maxlength = "100"> <select name="operator" size="1">
<option value="+">+
<option value="-">-
<option value="x">×
<option value=":">:
</select> <input name = "druhy" value = "" size = "22" maxlength = "100">
<br>
<input type = "submit" value = "Spočítej">
</form>

funkce.php
kód:
<?php
/*Author: (SAS)General*/
$prvni = $_POST['prvni'];
$operator= $_POST['operator'];
$druhy= $_POST['druhy'];

if ($operator == ":")
    echo $prvni / $druhy;
        elseif ($operator == "x")
   echo $prvni * $druhy;
       elseif ($operator == "+")
   echo $prvni + $druhy;
       elseif ($operator == "-")
   echo $prvni - $druhy;
   else echo "K tomuto matematickému operátoru, není kalkulačka přispůsobena...";

?>

Buhužel sem rád že umím alspoň tohle - kalkulačka nevypisuje zbytky, pokusím se to zpravit.
//Vylepšeno: form


Naposledy upravil General dne čt Dub 09, 2009 6:39 pm, celkově upraveno 3 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
|RW|MacCobra
Webmaster
Webmaster


Založen: 28.2.2008
Příspěvky: 851
Bydliště: Slovensko
|RW|Money 88630

PříspěvekZaslal: st Dub 01, 2009 3:43 pm Citovat

Do "funkce.php" si radsej na zaciatok pridajte:

kód:
$prvni = $_POST['prvni'];
$operator= $_POST['operator'];
$druhy= $_POST['druhy'];


.. pretoze doma na localhoste ti to ist moze ale na inych serveroch ti to na 65% nepojde. Podla toho ako ja defaultna metoda pre odosielanie udajov Http hlavickou. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
General
Captain
Captain


Založen: 8.11.2008
Příspěvky: 403
Bydliště: Louny
|RW|Money 27200

PříspěvekZaslal: st Dub 01, 2009 5:07 pm Citovat

|RW|MacCobra napsal:
Do "funkce.php" si radsej na zaciatok pridajte:

kód:
$prvni = $_POST['prvni'];
$operator= $_POST['operator'];
$druhy= $_POST['druhy'];


.. pretoze doma na localhoste ti to ist moze ale na inych serveroch ti to na 65% nepojde. Podla toho ako ja defaultna metoda pre odosielanie udajov Http hlavickou. Smile

Já ani nvm jak mam s tim localhostem v PC dělat Very Happy Na serveru IC to fungovalo... přidam to tam.

_________________
Nette komanč.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
salman123
Recruit
Recruit


Založen: 10.11.2014
Příspěvky: 1

|RW|Money 100

PříspěvekZaslal: po Lis 10, 2014 11:56 am Citovat

.. pretoze doma na localhoste ti to ist moze ale na inych serveroch ti to na 65% nepojde. Podla toho ako ja defaultna metoda pre odosielanie udajov Http hlavickou. Smile

_________________
leatherpower.net
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.